С по-малко от 10 часа кислород, екипажът на изчезналата подводница Титан“

...
С по-малко от 10 часа кислород, екипажът на изчезналата подводница Титан“
Коментари Харесай

Клаустрофобия, отровни газове и ниски температури: Пред какви здравни рискове е изправен екипажът на „Титан“

С по-малко от 10 часа О2, екипажът на  изчезналата подводница „ Титан “ е изправен пред редица здравни опасности, които могат да доведат до гибелта им.

Спасителната интервенция онлайн следете тук:

Дълбоководният уред изчезна на 19 юни

Местонахождението на „ Титан “ и изискванията на петимата души в нея към момента е неразбираемо. Изчерпването на кислорода не е единствената опасност за тях, твърди хипербарният доктор доктор Кен Ледеж пред Би Би Си.

Ако нямат електричество

При загуба на мощ, подводницата ще има проблем с контрола на равнищата на въглероден диоксид и О2. С изчерпването на запасите, равнището на въглероден диоксид ще нараства от ден на ден.

„ Когато стане задоволително огромно струпване на този газ, той има упоителен резултат. Почти като анестезия. Тогава на екипажът ще му се приспи “, изяснява Ледеж.

Прекалено огромно засищане на въглероден диоксид в кръвта на човек е познато като хиперкапния – положение, което може да бъде съдбовно, в случай че не се лекува.

Бившият капитан от Кралския флот Райън Рамзи е изследвал видеоклипове на подводницата и съобщи, че не вижда устройство за извеждане на въглеродния диоксид. „ Това е най-големият проблем за мен “, споделя той пред медията.

Камерън към момента не е коментирал актуалното търсене на подводницата „ Титан “

Ниските температури

На такава дълбочина, екипажът е изложен на доста сериозен риск от хипотермия.

Според Рамзи в случай че подводницата се намира на морското дъно, там температурата на водата е към 0 градуса по Целзий. Ако е изгубила и електричество, то тогава няма по какъв начин да генерира топлота.

Хипотермията, неналичието на О2 и натрупването на въглероден диоксид в подводницата значи, че опцията екипажа да се опита да извърши контакт със избавителните екипи ще понижава.

„ Ако са в безсъзнание, към този момент няма по какъв начин да си оказват помощ “, сподели доктор Ледеж.

Екипи от Съединени американски щати, Канада и Франция вземат участие в издирването, което обгръща регион, огромен съвсем колкото половината Белгия

Как могат да си оказват помощ?

Въпреки всички провокации е допустимо екипажът да си помогне най-малко за известно време.

Според Рамзи в случай че забавят дишането си това ще усъвършенства кислородните ресурси, само че би било мъчно поради напрежението, който изживяват.

За въглеродния диоксид е допустимо да разпилян капсули, които да го оберат… в случай че имат такива. А електричество могат да пестят в случай че спрат всички интервенции на борда.

Що се отнася до храна и вода – екипажът има „ лимитирани количества на борда “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР